archi­tectonisch advies

Stel, je hebt de wens om groter of anders te gaan wonen. Je bedrijf of vereniging heeft een nieuw gebouw nodig, of wil een bestaand pand aanpassen aan nieuwe wensen. Dat betekent bouw- of verbouw­plannen maken, dromen van een nieuwe plek. Maar deze dromen roepen ook veel vragen op: “Welke richtingen kan ik op? Waar moet ik beginnen? Hoe verenig ik mijn dromen met de inhoud van mijn portemonnee?”

Zeker als je nog niet precies weet wat er mogelijk is of wat je precies wil, is het fijn als iemand structuur aanbrengt in je wensen en het te volgen traject. Daarvoor bied ik een architectonisch advies aan, een voorzet voor het volledige ontwerptraject. Ik kom langs om kennis te maken en we bespreken je uitgangs­situatie, je wensen, financiële mogelijk­heden en de rand­voor­waarden. Ik maak foto’s van de bestaande situatie en bekijk de bestaande tekeningen.

Ik pak al deze zaken bij elkaar, gooi ze in mijn creatieve blender en verwerk ze tot één of meer strategieën. Dit zijn schematisch uitgetekende denk­richtingen die je kunt volgen om je wensen te realiseren. Je krijgt bij elke strategie een globale kostenschatting (inclusief kosten van leges en alle adviseurs in het bouwproces) en ik zoek uit of er een omgevings­vergunning nodig is. Alles wordt in een duidelijk verslag uitgewerkt, dat je kunt gebruiken om te zien welke kant je met je dromen uit wilt en kunt.

Een architectonisch advies kost 300 euro (inclusief BTW) Als je mij het vertrouwen geeft om ook het vervolgtraject (ontwerp en realisatie) te mogen verzorgen, dan worden deze advieskosten in mindering gebracht op de offerte voor het ontwerptraject.

zie ook:
portfolio architectuur
gratis schetsgesprek
ontwerpopdracht

 

interesse of een vraag?