foto­workshops

 

ws-basis-01

Fotograferen is een veelzijdige hobby. Of althans, dat kan het zijn. Het lijkt tegenwoordig wel of de telefoon het belangrijkste fototoestel is. En dat terwijl er zo veel meer kan met fotografie. Om dat te demonstreren heb ik een tweetal workshops oude fototechnieken samengesteld. En voor degenen die beter en zorgvuldiger willen fotograferen heb ik een cursus digitale fotografie beschikbaar. Alle workshops zijn op aanvraag, dus vul een contactformulier in als je geïnteresseerd bent.

 

Cyanotype

Vroeger kon men alleen maar een beeld projecteren door een klein gaatje, de camera obscura. Men wilde dat beeld heel graag vastleggen en meenemen, dus werden vele chemische mengsels gemaakt en onderzocht welke reageerden op licht. De cyanotype (Frans voor blauwdruk) is er daar één van. Het is techniek die makkelijk thuis gedaan kan worden met geprepareerd papier en wat eenvoudige hulpmiddelen zoals een gezichtsbruiner en printbare transparante sheets. Hiermee gaan we foto’s afdrukken die je zelf gemaakt hebt (bv. met je telefoon) en fotogrammen (silhouet-afdrukken). Uitermate geschikt voor kinderfeestjes. Doe je mee?

Prijs: 12,50 euro per persoon
Deelnemers: 10-15 personen.
Duur: 2 uur

Pinhole fotografie

Het fenomeen fotografie is begonnen met het maken van een heel klein gaatje (speldenprik = pinhole) in een doos. Op de achterwand van de doos werd datgene wat door het gaatje te zien was geprojecteerd. Als je op deze wand een vel speciaal fotopapier hangt, dan kun je deze projectie op dat papier krijgen. Dat is exact wat we in deze workshop gaan doen: Je gaat je eigen camera maken van een frisdrankblikje. Daarna wordt je camera geladen met dat fotopapier en kun je je eigen foto’s gaan maken.

Prijs: 20 euro per persoon
Deelnemers: 5-10 personen.
Duur: 3 uur

basiscursus fotografie
en compositie

Worden al jouw foto’s onscherp? Staat bij jou het onderwerp er altijd maar half op? Of heb je een spiegelreflexcamera, maar weet je niet waar alle knoppen precies voor zijn? Ik breng je in drie avonden de beginselen van het fotograferen bij. Dat houdt in dat je een aantal technische zaken als sluitertijd, diafragma, iso leert hanteren en daarnaast iets te weten komt over hoe je nou een mooie compositie kunt maken. Je gaat een aantal foto’s maken en die bespreken we, zodat je te weten komt wat er goed ging en wat je nog kunt verbeteren. Dan maak je in het vervolg veel mooiere vakantiekiekjes en mooie platen die je zo aan de muur kunt hangen. En als je bang bent dat je de lesstof snel vergeet: je krijgt een digitale reader om het nog eens na te zoeken.

Prijs: 135 euro per persoon
Deelnemers: 3-8 personen.
Duur: 3 avonden van 3 uur

zie ook:
portfolio fotografie
fotografie op maat
winkel

 

interesse of een vraag?