ontwerp­opdracht

Omdat…

je huis altijd jouw droomhuis moet blijven

architectonisch-advies-02

er meer mogelijkheden zijn dan je gedacht had

architectonisch-advies-03

Bouwen of verbouwen best een lastig proces is

Je leven verandert geleidelijk, maar je huis verandert niet zomaar met je mee. Je kunt misschien verhuizen, of zelfs iets nieuws laten bouwen. Maar je kunt ook je huidige woning eens onder de loep laten nemen. In de laatste twee gevallen is een architect altijd aan te bevelen. Zeker als je op zoek bent naar maatwerk. Het bouwen of verbouwen van een woning is namelijk geen eenvoudig proces. Het is meer dan een ontwerptekening afleveren. Denk aan regel­geving, externe adviseurs, ver­gun­ningen aanvragen, aan­besteding en bege­leiding van een correcte uitvoering. Ik neem je stap voor stap mee door dit proces.

Analyse

Ik kijk naar je wensen, budget, de locatie en de mogelijkheden die deze bieden. Aan de hand hiervan adviseer ik welke richting er op gedacht kan worden. De analyse is vergelijkbaar met een architec­tonisch advies, met als verschil dat deze naadloos overgaat in de ontwerpfase.

VoorOntwerp

met behulp van tekeningen, 3d-modellen en maquettes maak ik een VoorOntwerp (VO) dat aansluit op de conclusies uit de analyse.

Definitief ontwerp

Het VO wordt doorontwikkeld tot een niveau dat geschikt is voor vergunning­aanvraag: het Definitief Ont­werp (DO). Hiervoor zijn o.a. technische tekeningen nodig en diverse berekeningen. Ik draag zorg voor deze zaken, zodat er een compleet pakket naar de juiste instanties wordt gestuurd.

Uitvoering

om tot een goed gebouwd project te komen, binnen het budget, is een goede aannemer van belang. Ik zorg voor de aanbesteding en de set tekeningen die daarbij hoort. Tijdens de bouw kan ik de esthetische begeleiding verzorgen, opdat er gebouwd wordt wat er getekend is.

Resultaat

Na de oplevering is het tijd om te genieten van je droomhuis dat je samen met Atelier voor Architectuur & Fotografie hebt gerea­li­seerd. Om dit genot nog wat te vergroten zal ik een serie architectuurfoto’s verzorgen van het plan.

De kosten van een ontwerp­opdracht worden in een offerte op maat berekend. Je kunt aangeven of met mij overleggen tot aan welke fase je begeleiding nodig hebt.

zie ook:
portfolio architectuur
gratis schetsgesprek
architectonisch advies

 

interesse of een vraag?