Speeldoos

Blokhut Scouting Hertog van Gelre te Apeldoorn

Het nieuwe gebouw voor de scoutinggroep Hertog van Gelre ligt in een groene zone aan de rand van een woonwijk, ingeklemd tussen de snelweg en de bebouwing. Door de functionele eisen als spelregels op te vatten is een gebouw ontworpen met een eigen identiteit, dat zich hecht aan zijn omgeving en waar de scouts met veel plezier in kunnen spelen.

Drie grote openingen in de gevel hebben elk hun eigen functie: het panoramaraam op de verdieping geeft overzicht over het speelveld, een verticale snede aan de voorkant zorgt, samen met een vide binnenin voor lichtinval tot diep in het gebouw. De derde opening is de hoofdentree en zit in de spievormige hap die uit de vierkante vorm is gehaald. Van binnen zijn de wanden grotendeels bekleed met houten panelen. Ze vormen een levensgroot prikbord voor de vele zaken die de scouts aan de muur hangen.

De gevels op willekeurige plaatsen voorzien van smalle verticale ramen, omrand door houten kaders. Hiermee symboliseert de sculptuur van het totale gebouw de eenheid en de gelijkwaardigheid die de scoutinggroep wil uitstralen.

blokhut Scouting Hertog van Gelre
te Apeldoorn