Widescreen

herindeling ledenruimte fotovereniging te Eindhoven

De nieuwe ruimte van een fotovereniging moest twee functies gaan herbergen. De belangrijkste is een ledenruimte, waarin de leden hun werk kunnen tonen, kleine lezingen kunnen bijwonen en achter de pc hun foto’s kunnen bewerken. Daarnaast moet het bestuur zijn werk kunnen doen.

De ruimte is door middel van een bijna drie meter lange display-kast en een beamerscherm in twee kamers verdeeld. De grootste is voorzien van een grote hoekbank en een ellipsvormige tafel. Hier kunnen de ledenactiviteiten plaatsvinden: werk presenteren en film kijken op het beamerscherm in een gezellige omgeving. De kleine ruimte is voor twee werkplekken: een voor het bestuurs-PC en een voor de leden-PC.

De roomdivider die kast en scherm vormen maakt de ruimte niet klein. De ervaring van twee ruimtes in één – in plaats van twee ruimtes afgescheiden door een wand met een doorgang – geeft juist een gevoel dat de totale ruimte best groot is. De hoogglans witte kleur van de kast, die ook nog eens voorzien is van led-verlichting geeft een ruimtelijke werking. Niet een zo groot mogelijke afmeting van de ruimte is hier belangrijk, maar dat hij efficiënt is ingericht voor de functie die hij moet vervullen.

herindeling ledenruimte fotovereniging
te Eindhoven